www.flickr.com
"Sahabat umpama baju yang kita pakai. Ia melindungi kita, mengindahkan kita, menjadikan kita sempurna di mata orang lain"

24 July 2009

kis@h sEmIngGu yG L@lu~wakakakaka

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

hai kawan2...huhu..saja la nk celoteh kisah minggu lepas..bukan x de masa nk post awal2...tp nk keep as sweet memory dlu..baru la share...hahahaha tol x kawan2?...kisah seminggu yg lalu...miey, p, tasha, faz,vin, anie, nek su, eddy (adik p) n gf dia , nana(cousin p) fa dan apis serta kak temah...eh silap kak tipah (bukan nama sebenar)... kami berkumpul...saje wat geth kecil2an...nk wat besar2an...x de plak menteri2 yg nk sponsor...hahahahahahaha...so seperti rancangan ...hanya tempat je yg betul!..(time managment sumer failed!...hahahaha..biasela janji melayu)..mlm jumaat kami jnji jumper di awan besar..kol 8.30mlm..tp masing2 lewat...(x per dimaafkan saper2 yg dtg lewat tu...cumer jgn luper pos choki2 satu bndle sbb tnda mohon maaf =))..wakakakaka)..tngok2 jam..kol 10.00 mlm bru sumer ader...baru leh wat sesi ice breaking...salan2...cium2..pelok2....then dh berice breaking..faz ngn langkah macho..berserta diiringi oleh tasha telah berjaya beratur kat kaunter tok order sate kajang...sebnyak 150 cucuk...huhuhu(bukan ape...doang ni yg terlalu lapo thp gaban dah...sbb tu jln ngn rakusnya...hahahahaha)...

so, apabila sate sudah didepan mata...sumer sifat malu ditolak ketepi....kami pun serbu la...wakakakaka....x de la gelojoh kan..kami masih makan dlm keadaan tertib n penuh kesopanan taw...huk2..imej kena jaga beb! miey n p pon pi la mengorder 2 jug air kesukaan kami (pandai2 sendri je sbb tnyer sumer x nk ckp) satu jug laici..n satu jug lg air teh o limau (adaka eddy ckp air masam manis?????)hahahah...so selepas hbih sesi mkn2..kami pon amik port kat parking wat mesyuarat tergempar kat situ...bincang tok kumpul dimana n jam brape (wlpn pon x kn on time!)...so kami pon berdeskusi(btol ke miey eja ni?lantakla...hahahaha)..so keputusannya..kumpul 2 peringkat...satu kol 8.00 pg kat pudu (apis,faz,vin,nek su, anie,eddy n gf nya)...kol 8.30pg...(tasha, miey, p n nana) kat maluri...so baru gerak dari maluri ke sg congkak!...then kami sambung plak pi pekena teh kat mamak sri petaling (refer kt blog tasha)..sbb miey bukan taw pasal kl...hahahahaha)
maka kami pon berpisah ke hala tuju masing2...balik then prepare tok picnic esok...huk3....

keesokkannya...mcm biase..kami(tasha, miey, p n nana) on time..kol 8.30 dh ade kat maluri...tp 2 buah kereta x sampai gak...adeeiii...last2 kol 9.30 baru sumer ader n bergeraklah kami ke sg chongkak...so faz sbg ketua rombongan bawalah kami ke "port" menarik..(yg air paling dalam la...tp ade sekumpulan mamat2 plak kat citu..then nana ader la terminat mamat yg ala2 hensem..wakakkakaka)...kami pon setelah berpeluh berjalan jauh2 akhirnya mencampakkn brg then nk gedebush la tp disbbkn ader mamat2 tu kami pon trun la secara bersopan santun...hahaha....then setelah pnat mndi kami pon mkn...pas mkn mndi lik..then kami pon smbung mndi pastu maen "setan2"( kompon pasni fa maen ngn ank2 sedara dia...wakakaka)..so kmi pon mkn lagik..dan lagik....dan lagik...so setelah tu kmi pon berkemas n pulang...tp bukan pulang terus...kmi singgah mkn kt maluri(betol ke tasha...akk tibai jew ni..hahahaha)...pastu stlh kekenyangan n perut masing2 dh buncit...kmi pon bersalam-salaman then tasha hntr la miey balik ke.....

so..sekian saje kisah minngu lepas....aper2 hal pon thnks pd kawan2 semua...enjoy that moment..hope pas ni kita leh jumper lg..sorry la klo ader tersilap kata n tersalah bicara...NO HEART FEELING YA!



12 comments:

prima_chrome said...

hah ???? ape ???? x faham .. dey ! yennadeiii ???

fazrin2211 said...

wakakakkakakaa

fazrin2211 said...

memang tak silap lagi, anda seorang yg kuat ingatan

farah wahidah said...

hahaha.. ank setan

Natasha said...

akak... apa plak kami lapaq... nak harap angpa order... pakat semua kebuloq la tang tu! kah kah kah...

nana tu la... patut suruh aku pi mintak no telepon.... konpem dapat punya!

sat2 aku nak post satu gambar paling mahai skali...

@wEkc@sPeR said...

hahahahahahaha...tp hang mmg kebuloq gak kan?kami sopan ckit..hang ngn faz very advance...huhu...tu la nana silap la ckp kt akk ngn p..patutnya dia ckp kat ang...sbb kami ni gadis pemalu..lol..gedikz!

fazrin2211 said...

takpe, lain kali aku nak sopan sket, klu semua kebulur, kebulur la,wahahahahaha

Natasha said...

ntah nya... kalau kami tak pi order... semua pakat tunggu situ la jawabnya! kah kah kah... jgn nak byk komplen plak!

nana tu la... aku dpt 1 no telefon dah aritu... kah kah kah!

princess said...

nak jgk nak jgk nak jgk ..nak jgk no telepon...hahahaha..

Natasha said...

p... sila dail 1-300-88-8888 pastu ikut instruction! kah kah kah!

fazrin2211 said...

dah dail, pesal tak dapat pun

Natasha said...

sebab dia detect ang jantan! mana mau dapat... suruh awek telepon tgk!

Blog Widget by LinkWithin